SPAȚIU PUBLICITAR

Articol postat de un arogant, în data de 27/09/2016

Ignoranța ta, taie copaciSPAȚIU PUBLICITAR

Ce se întâmplă este perfect normal și cred că ne merităm soarta. O nație de oameni triști și obosiți de stat degeaba. Nu proști. Cel puțin, nu toți. Doar ignoranți.

 

Da, judec, pun etichete și mă revolt. Duc o întreagă revoluție în mintea și în sufletul meu, dar nu cu tine. Cu mine, frustrat că nu pot face mai mult. Și este crunt, și doare. Dar nu despre asta este vorba. Nu scriu acest articol pentru a-ți spune că ești un ignorant prost și comod. Nu, asta vei realiza singur. Sau poate nu.

Vreau doar să îți arăt un material de actualitate, în jurul unui subiect pe care probabil îl cunoșteai deja. Am zis că nu ești prost? Am zis! Ești chiar conștient (aș fi tentat să spun) însă pragmatismul tău te liniștește, conștient fiind că această realitate (la fel ca și multe altele) nu te afectează chiar atât de mult. Eh, pădurea. Pădurea cui? Respiri? Restul le înțelegi tu din mers.

Deci, despre pădure... și despre oameni. Unii neputincioși, unii cu bani(i)... și unii foarte ignoranți.

Clear Cut Crimes este un documentar de nota 10 (și nu zic asta foarte des), realizat de o mână de oameni (RISE Project & OCCRP) care se luptă să scoată niște ignoranți din starea lor. Acest film documentar a fost filmat timp de un an de zile în Munții Carpați, și privește defrișările ce au loc în nordul României și în Vestul Ucrainei.

DEFRIȘÁ, defrișez, vb. I. Tranz. A înlătura (prin tăiere sau prin ardere) arborii și alte plante lemnoase spre a face un teren propriu pentru agricultură, pășunat, construcții etc. sau pentru a-l împăduri din nou; a despăduri. – Din fr. défricher.

O investigație care urmărește banii și studiază anatomia acestor afaceri de sute de milioane de euro, localizând în același timp corupția sistemică care susține această mișcare organizată cu logică de cartel.

Documentarul are ca subiect princiapl, grupul austriac Holzindustrie Schweighofer, însă dacă vrei să vezi adevărata amploare a lucrurilor, vei înțelege că acest grup nu este singurul care exploatează abuziv pădurile din România.
Kronospan, Egger, Ferco, Losan sunt alte câteva firme, iar lista poate continua. Oricum, cred că ai înțeles ideea.

 

 

Fiecare om poate acționa mai bine cu ceea ce are la dispoziție. Lupta nu înseamnă doar furci și topoare (cu toate că eu susțin conceptul acestor grupări de cazaci). Ideea este doar să fii receptiv și nu ignorant.

Există proiecte legislative lansate de diferite ONG-uri, există proteste pașnice, grupuri de discuții și o grămadă de alte acțiuni activiste în care te poți implica în diferite forme. Informează-te, implică-te și fă ce simți că ți se potrivește cel mai bine!

Și fără vreo legătură cu realitatea, aș vrea să îți recomand 2 lucruri:

  • să iubești natura și să înveți să te bucuri de ea!
  • să lași bradul de Crăciun acolo unde e! Nu vei salva pădurile cu asta, dar te asigur că nu asta înseamnă să iubești natura. Oricum, mai povestim despre asta în preajma sărbătorilor.

Update: Pentru devoratorii de monden, iată mesajul lui Leonardo DiCaprio publicat pe contul său de Instagram (sursă: mediafax): "Voluntarii Greenpeace colectează gunoiul găsit în pădurile româneşti, de la staţia de salvare a pădurile din apropierea Lacului Vidraru, bazinul hidrografic Argeş - o arie ameninţată de exploatarea forestieră ilegală şi de defrişări. Luna trecută, voluntarii Greenpeace din 11 ţări europene (România, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croaţia, Finlanda, Slovacia, Slovenia şi Elveţia) au început o mapare a uneia dintre ultimele păduri seculare din Europa, cu scopul de a sublinia necesitatea ca Guvernul român să o protejeze legislativ".

 

Tu cum iubești natura? Te invit să-mi scrii folosind formularul de contact de mai jos.

Sursă video: riseproject.ro & occrp.org/en

loading...

Hai, nu mai fi tristuț(ă), că nu-i musai să-ți placă ce am scris.
Dar dacă totuși ți-a plăcut, un va ajuta mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni faini, ca tine.

Sunt sincer, tranșant și direct. Nu scriu pentru femei vulnerabile și nici despre bărbați adevărați! Scriu ceea ce gândesc (atunci când/dacă gândesc) și nu trebuie să-ți placă.

Mă găsești pe facebook sau pe Google dacă vrei să vezi ce mai fac, iar dacă nu îți poți stăpâni frustările și vrei să înjuri, o poți face la aceeași adresă.


SPAȚIU PUBLICITAR

Mai multe articole din această categorie ~
SPAȚIU PUBLICITAR
epiesa.ro
erotic24.ro
SPAȚIU PUBLICITARArticole recomandate ~