SPAȚIU PUBLICITAR

Articol postat de un arogant, în data de 17/03/2017

Ce se întâmplă cu grăsimea din corp atunci când slăbești?SPAȚIU PUBLICITAR

Știu, că știi... dar totuși, ce știi? Că "se arde" și ajunge în Universul grăsimilor? Se transformă în energie? O lași la baie? O transpiri? Sau dispare pur și simplu?

 

Ști că ai rămas marcat de articolul Cum să să slăbești rapid și sigur. Secretul care îți va schimba viața. Scapă de kilograme cu regimul Nucavaca! (clic aici) dar, zic să-ți faci curaj și să-l citești pe acesta până la capăt.

Grăsimile sunt molecule ce conțin atomi de hidrogen, carbon și oxigen, care conservă energie în legăturile lor chimice. Atunci când aceste legături se rup, energia depozitată este eliberată și am putea spune că "ardem grăsimi".

Cel mai probabil, instructorul tău de fitness sau nutriționistul îți va spune că toată această masă de grasime se transformă în energie și se pierde prin căldura degajată. Dacă primești acest răspuns, ai face bine să-ți aduni lucrurile (și grăsimile) și să o iei la fugă cât te țin picioarele.

Legea conservării masei se aplică inclusiv grăsimilor tale din organism. Nu știi ce spune această lege?

Masa substanţelor intrate în reacţie este egală cu masa substanţelor rezultate din reacţie. Iar transformările chimice sunt însoţite întotdeauna şi de transformarea unei forme de energie în alta.

Cu alte cuvinte, poți să "arzi" cât vrei grăsimile, că ele nu dispar. La ruperea legăturilor moleculare, se eliberează energia dintre atomii de hidrogen, carbon și oxigen, dar aceștia rămân încă în organismul tău. Și ce crezi că se întâmplă cu acești atomi dacă nu cumva ai vreun buzunăraș special în care să-i aduni? Îi elimini, dar nu la baie, cum probabil ai fi tentat să crezi.

Hai, mai întâi să-ți dau o veste bună. M-ai crede dacă ți-aș spune că în tot acest timp în care ai citit articolul, tu ai eliberat "grăsimi"? Ai face bine să mă crezi, pentru că aproape 80% din această masă o elimini prin... EXPIRAȚIE.

Fiecare expirație conține cca. 33g CO2.

Cum "arată" grăsimea ta? O moleculă de grăsime - C55H104O6, iar împreună cu 78 O2 rezultă -> 55 CO2 + 52 H2O (apă) + energie

Deci, dacă vrei să slăbești 10KG, legea conservării arată cam așa:

10kg grăsimi + 29kg oxigen inspirat = 39Kg - Corect?
Deci vei elimina 28Kg CO2 + 11kg H2O (apă - pe care o poți pierde prin urină, transpirație sau lacrimi, dacă obișnuiești să (te) plângi că nu te place nimeni).

 

Știu la ce te gândești! Dar hiperventilația nu te va ajuta să slăbești. Pentru a avea ce să expiri, organismul tău trebuie să rupă legăturile moleculare și să le descompună în carbon, oxigen și hidrogen. Iar asta nu se poate face la comandă.

Te-am pierdut? Pe scurt, ar fi bine să întețegi că:

1. Organismul tău, pentru a funcționa, are nevoie de energie. Energia se obține prin "ardere" adică ruperea lanțurilor moleculare. În momentul digestiei, organismul tău folosește energia eliberată în acest proces, iar surplusul de molecule, îl depozitează. Dacă prin digestie, cantitatea de energie nu este suficientă pentru a acoperi nevoia organismului de a funcționa eficient, acesta va apela mai în profunzime, la moleculele depozitate (grăsimea) pe care o va descompune și transforma în energie + CO2 + H20.

2. Cum (din fericire) ai o cantitate mai mare de mușchi decât de creier, dacă îi vei solicita mai mult, aceștia vor avea nevoie de mai multă energie pentru a susține efortul, ceea ce va declanșa ruperea mai multor molecule de grăsime. Iar dacă ții cont de punctul 1 (mai sus menționat), organismul va apela la grăsimile depozitate, pe care, sper că acum ai înțeles, le va transforma în energie + CO2 + H20.

 

Eu zic să te gândești de 1000 de ori înainte de a cumpăra pastile, plasturi, ceaiuri, creme sau alte procedee promovate ca fiind soluții rapide și miraculoase pentru "arderea grăsimilor" încercând să înțelegi, măcar acum, cum pot acestea influența procesul de rupere a legăturilor moleculare și eliminarea de CO2 + H20.

Te invit să distribui articolul, dacă ți s-a părut utilă informația.

 

Dacă tu știi că se întâmplă altceva cu grăsimea din corpul tău, te invit să-mi scrii, folosind formularul de contact de mai jos.


loading...

Hai, nu mai fi tristuț(ă), că nu-i musai să-ți placă ce am scris.
Dar dacă totuși ți-a plăcut, un va ajuta mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni faini, ca tine.

Sunt sincer, tranșant și direct. Nu scriu pentru femei vulnerabile și nici despre bărbați adevărați! Scriu ceea ce gândesc (atunci când/dacă gândesc) și nu trebuie să-ți placă.

Mă găsești pe facebook sau pe Google dacă vrei să vezi ce mai fac, iar dacă nu îți poți stăpâni frustările și vrei să înjuri, o poți face la aceeași adresă.


SPAȚIU PUBLICITAR

Mai multe articole din această categorie ~
SPAȚIU PUBLICITAR
epiesa.ro
erotic24.ro
SPAȚIU PUBLICITARArticole recomandate ~