SPAȚIU PUBLICITAR

Articol postat de un arogant, în data de 17/09/2016

Cum am redevenit nefumătorSPAȚIU PUBLICITAR

Știu că ai să-mi mulțumești! Fii atent(ă) la mine când îți spun asta. Ai să mă cauți și ai să-mi mulțumești!

 

O bună perioadă de timp am fost convins (probabil, la fel ca și tine) că îmi place să fumez, însă atunci când hotărăști să fii (puțin mai) sincer, observi că lucrurile nu stau chiar așa.

Mă bucur că fumezi și că îți dă, așa.. o stare. Îmi place că ești hotărât(ă) și că reușești să găsești un strop de fericire în țigara din care tragi cu așa mare "plăcere". Te înțeleg perfect. Serios.

Atunci când aprinzi prima țigară nu te gândești la vreun angajament pe termen lung. Este așa, mai mult, un one night stand, care devine aproape imediat, iubirea ta de-o viață. Nu sufletul tău pereche, dar totuși ceva, constant, la bine și la greu, alături de care înveți să te minți că îți place să trăiești. Și știu că îți place!!

Timpul trece, te treci și tu.. tu încă fumezi, fericit... eu practic... nu. Doar fericit.

Aș merge și mai departe. Nu te cunosc personal (sau poate?!?), însă am așa presentimentul că ești o persoană mișto. Modernă chiar, aș putea spune.

Îți place să fumezi, o faci asumat, iar viața ta practic are un alt gust. Și chiar are. Îți place să fumezi și ești atât de convins de asta, încât ai fi în stare să le ceri copiilor tăi să te însoțească la o țigară. Deh, doar nu ai vrea să se ferească de tine și să ajungă să fumeze cine știe ce dubioșenii. Corect? Ești super! Serios!

 

Prima experință cu țigara cred că este oarecum la fel cam pentru toată lumea. Același film, cadre diferite, alți actorii, alte perioade, dar povestea... poveste este aceeași. Iubirea!

Aproape că îți fuge privirea după ea. Este peste tot. Este mișto (sau nu), dar este... altceva. O vezi, îți sclipesc ochii (de vrei sau nu să recunoști) și parcă te încearcă o dorință. Nu una puternică, dar o emoție, așa... mică, mică, cât inima de furnică. Îți faci curaj (sau îți dau alții), o apuci ferm cu două degete, îți faci o cruce mică cu limba în colțul gurii (să nu cumva să te faci de râs) și... de la prima ei atingere cu buza ta superioară simți, cum practic se contopesc. Îi dai foc și... tragi. Te îneci. Tușești și îți bagi plsw. Nu știi să fumezi, dar știu că nu te-ai dat bătut(ă). Corect? Nu te lași tu așa, cu una cu două. Spune drept. Așa-i făcut?

A doua oară, parcă a fost mai bine. Greșesc? Sau încă verși?

Eh, nu cred că mai contează cum ai început. Hai să vedem cum facem să-i punem capăt. Vrei?


Eu am fost fumător. Unul destul de serios, din motive mult mai asumate  (ușor perfecționist). Nu cred că am fumat mai mult, mai tare, mai des sau mai mișto decât tine, dar am fumat mult. Dovadă clară a fost faptul că s-au închis vreo 2-3 fabrici de tutun după ce am renunțat eu la fumat.

Am fumat, m-am lăsat. Apoi m-am reapucat și... [Mindblowing] am constatat că nu mai controlam situația. Da, știu. Tu fumezi pentru că vrei, dar eu chiar vorbeam despre mine acum.

Deci, atunci când am decis să reiau controlul, am cătutat soluții. Tot felul de combinații de la gume de mestecat cu nicotină, plasturi cu nicotină, țigări ușoare, țigări electronice, etc. Nimic nu părea să funcționeze. Eram totuși un fumător fericit, dar nefericit. Știi ce zic? :)

Apoi, am aflat despre această carte. Am primit-o în format pdf și... am uitat de ea.

Nu aș ști să îți spun cum, dar am dat peste ea (pe laptop) în timp ce mă întorceam cu trenul de la Constanța spre București. Am citit jumătate, iar rezultatul a fost instantaneu. 4 ore, după ce am coborât din tren nu am fumat. 4 ore în varianta în care nu realizezi că eu, practic, eram o formă ambulantă de publicitate pentru un cunoscut brand de țigări. Nu înlelegi? Fumam non-stop. Bun, pentru mine 4 ore a însemnat ceva. Dacă pe tine te ține mai mult, bravo. Eu atât am reușit.

Apoi... pauză.
În 2011, prin vară și tot prin tren.. ne-am reîntâlnit. Am zâmbit frumos și ne-am întins la povești. Am continuat să citesc cealaltă jumătate, iar rezultatul... exact. Instantaneu! 7-8 țigări abandonate în pachet, 4-5 stații de tren distanță până la destinație, iar eu... nefumător.

 

Știu că ai să-mi mulțumești! Fii atent(ă) la mine când îți spun asta. Ai să mă cauți și ai să-mi mulțumești!

De ce mă repet? Pentru că așa este. Vei vedea!

Ideea este simplă. Dacă vrei să renunți la fumat, te va ajuta. Dacă nu vrei, nu te va ajuta. Face sens ce zic?

Nu-ți fie teamă să te apuci să o citești. Da, este vorba despre o carte, și nu, nu dă dependență. Și da, știu ce gândești. La fel (probabil) am gândit și eu despre ea. Și nu, nu îți spune că ai să mori. Nici că te vei îmbolnăvi. Nici grasă nu te face, iar prost, nici măcar atât. Este o carte light. Chiar foarte light. 180 de pagini care te vor surprinde chiar și pe tine. Sau nu. Vezi tu!

Cartea o poți găsi gratuit în format pdf pe google dacă vei căuta În sfârșit nefumător pdf. Este scrisă de Allen Carr iar pentru mine a contribuit la cea mai mare realizare din viața mea până acum. Am redevenit nefumător. Acum, las la aprecierea ta să presupui cât de puține lucruri semnificative am făcut prin viață sau cât de mult a reușit să mă bucure faptul că sunt nefumător.

Acum, dacă tot ai avut răbdare să citești până la sfârșit articolul, te invit să faci un bine prietenilor tăi din listă și să dai share acestui articol. Sunt convins, aproape 100%, că cineva îți va mulțumi pentru asta.

Iar dacă articolul meu te-a făcut curios(oasă) și ai descărcat cartea, te rog să-mi scrii. Este suficient un "mul'umesc" iar eu voi ști despre ce este vorba. Dar nu te voi opri, nici dacă vei simți nevoia să împarți cu mine o cafea neagră sau un vin bun din noua ta poziție de nefumător(oare).loading...

Hai, nu mai fi tristuț(ă), că nu-i musai să-ți placă ce am scris.
Dar dacă totuși ți-a plăcut, un va ajuta mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni faini, ca tine.

Sunt sincer, tranșant și direct. Nu scriu pentru femei vulnerabile și nici despre bărbați adevărați! Scriu ceea ce gândesc (atunci când/dacă gândesc) și nu trebuie să-ți placă.

Mă găsești pe facebook sau pe Google dacă vrei să vezi ce mai fac, iar dacă nu îți poți stăpâni frustările și vrei să înjuri, o poți face la aceeași adresă.


SPAȚIU PUBLICITAR

Mai multe articole din această categorie ~
SPAȚIU PUBLICITAR
airbnb

epiesa.ro
SPAȚIU PUBLICITAR


click pe link dacă vrei să vezi oferta ALTEX

Articole recomandate ~