SPAȚIU PUBLICITAR

Articol postat de un arogant, în data de 20/12/2020

Cum arată un sistem de gaming ideal din perspectiva raportului calitate/pretSPAȚIU PUBLICITAR

Pă vreme mea... când eram la zi în materie de IT, calculatoarele erau 486, Pentium 1, Pentium 2, 3, 4 si AMD. Acum, sunt Intel nuș de care, generația nu știu care, AMD nu știu în ce fel, cu nuclee nu știu de care. Te doare mintea! Dar, totuși, vrei să îți faci o configurație de bun simț.. și dacă se poate.. fără a fi nevoie să îți vinzi vreun rinichi (să rămână în siguranță până la următorul model de iphone, zic).

După ce am petrecut 3 săptămâni să mă documentez și să îmi construiesc PC-ul, a venit timpul să îi pregătesc unul și nepotului meu. Acum, cu datele actualizate la documentarea ultimului sistem construit, acum am avut nevoie de doar 2 zile pentru a ajunge la rezultatul pe care vi-l detaliez mai jos.
Și, ca să lămurim câteva lucruri...

1. De ce nu am cumpărat un calculator gata ansamblat? Pentru că: 1. nu are tocmai cele mai bune componente, 2. dacă vrei ceva mai special, trebuie să mergi cu el în service pentru a-ți monta componenta, 3. dacă te gândești mâine să îi pui o componentă nouă sau să schimbi ceva în el, trebuie iar să mergi la service, pentru că unitatea este sigilată și dacă rupi sigiliu îți poți lua adio de la garanție.

2. De ce nu am plătit o firmă să îmi facă configurația și să îmi asambleze componentele? Pentru că îmi place să citesc și să gândesc. Și pentru că mi se pare forțată treaba asta, să plătești pentru asistență la un retailer. La fel de tâmpit cum mi se pare să.. plătești ca să îți testeze un produs.

3. De ce nu am luat o configurație gata făcută? Pentru că.. există cazuri în care componentele respective nu se găsesc în același loc (mai ales dacă nu sunt ultima generație) iar dacă vrei să îți faci un sistem și cu componente la reducere.. trebuie să jonglezi cu ce îți oferă piața.

Acestea fiind spuse.. am ales un singur retailer, care, ce să vezi, oferă și asamblare și verificare.. contracost, dar.. F.cku You!, iată ce jucăriei i-am pregătit nepotului..

 

1. Placă de bază MSI MAG B460M MORTAR === 574,99 RON De buget, ține cu casa.

2. Procesor Intel Comet Lake, Core i5 10400F 2.9GHz box === 769,99 RON Procesorul este bine să fie de generația a 10a ca să nu ai grija lui în următorii 2-3 ani.

3. Memorie Corsair Vengeance LPX Black 8GB DDR4 2666MHz CL16 === 189,94 RON x 2 Memoria este importantă, însă în materie de jocuri, 16Gb este suficient. CL minim 16 iar frecvența, maxim cât îți permite procesorul și bugetul. În cazul acesta 2666MHz.

4. SSD Crucial BX500 480GB SATA-III 2.5 inch === 239,99 RON SSD recomand pentru jocuri și un HDD normal pentru a păstra date. Există și un alt tip de memorie, însă este ok SSD.

5. Placa video XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB GDDR5 256-bit === 1.064,99 RON O componentă importantă și foarte scumpă dar extrem de importantă. 8Gb și 256bit sunt arhisuficienți pentru un gamer de buget.

6. Sursa SilentiumPC Supremo FM2, 80+ Gold, 650W === 449,07 RON Sursa ar fi ok să fie modulară ca să nu ai un milion de cabluri nefolositoare prin carcasă, silențioasă musai, un 550-650W pentru a susține componentele actuale și un eventual upgrade și efiență minim 90%

7. Carcasa Inter-Tech C-III Saphir Black === 147,83 RON O carcasă simpatică, cu laterală din sticlă, nu plastic. Destul de elegantă și totuși...care oferă un airflow bun și permite adăugarea de ventilatoare colorate.

Totalul? 3626,74 LEI

Dacă ai copii, nepoți, mafioți.. sau vrei să te apuci de gaming.. sper să îți fie de folos configurația de mai sus.loading...

Hai, nu mai fi tristuț(ă), că nu-i musai să-ți placă ce am scris.
Dar dacă totuși ți-a plăcut, un va ajuta mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni faini, ca tine.

Sunt sincer, tranșant și direct. Nu scriu pentru femei vulnerabile și nici despre bărbați adevărați! Scriu ceea ce gândesc (atunci când/dacă gândesc) și nu trebuie să-ți placă.

Mă găsești pe facebook sau pe Google dacă vrei să vezi ce mai fac, iar dacă nu îți poți stăpâni frustările și vrei să înjuri, o poți face la aceeași adresă.


SPAȚIU PUBLICITAR

Mai multe articole din această categorie ~