SPAȚIU PUBLICITAR

Articol postat de un arogant, în data de 24/01/2019

Cum să speli legumele și fructeleSPAȚIU PUBLICITAR

În zilele noastre, aproape niciun aliment nu mai poate fi considerat 100% fără pesticide. Surprinzător (sau nu), chiar și produsele ecologice pot conține anumite reziduuri de pesticide.

 

Recomandat ar fi să cumperi legumele și fructele de la țărani sau din surse sigure ca fiind organice, însă atunci când nu se poate, pentru a reduce expunerea la pesticide, trebuie să acorzi o atenție mai mare la spălarea acestora.

Conform APE, pesticidele sunt folosite pentru a controla dăunătorii și combaterea buruienilor, insectelor sau a bolilor.

Există mai multe tiprui de pesticide, iar un număr ridicat de dovezi au corelat rata crescută a anumitor boli cronice cu expunerea la pesticide, cum ar fi:

  • cancer si diabet
  • boli neurodegenerative cum ar fi Parkinson, Alzheimer și ALS
  • defectele la naștere și tulburările de reproducere
  • astm bronșic, BPOC și multe altele

Ok, știu că toți trebuie să murim de ceva, dar parcă nu mă bucură ideea să știu că bag în mine aceste prostii toxice iar eu să nu fac nimic în acest sens.

Cam toți agricultorii medii și mari folosesc pesticide, inclusiv cei eco, dar aceștia folosesc alte tipuri de pesticide. De ce? Pentru că și ei se confruntă cu dăunători, buruiene, inescte și boli. Există anumite reglementări prin care fermierilor convenționali li se permite folosirea a peste 900 tipuri de pesticide sintetice, în timp ce agricultorilor organici li se permite să folosească doar 25 de pesticide sintetice și asta în anumite condiții de utilizare. Cine și cum îi verifică? Nu aș putea să îți răspund..

Spălarea alimentelor cu apă rece poate ajuta la eliminarea unor anumite tipuri de reziduuri de pesticide. Dar pentru o mai bună curățare, există câteva metode folosind apă sărată, apă cu oțet sau cu bicarbonat de sodiu.

Eu personal, folosesc varianta cu bicarbonat de sodiu, pentru că cea cu apă sărată sau oțet ar pute modifica gustul anumitor alimente.

Pun apă într-un castron unde mai adaug 1-2 lingurițe de bicarbonat, pun legumele/fructele și le las 5-10minute, iar în unele cazuri după acest timp le mai frec puțin cu o periuță. După care, le clătesc cu apă curată și.. gata.

 

 

Ar fi multe de spus despre acest subiect, dar te las pe tine să te documentezi mai mult și să decizi dacă merită efortul să te implici mai mult în alegerea alimentelor și pregătirea lor înainte de a le consuma.

Dacă tu cunoști alte metode sau alte informații relevante cu privire la acest subiect, te invit să-mi scrii folosind formularul de mai jos.


https://foodrevolution.org/blog/how-to-wash-vegetables-fruits/

loading...

Hai, nu mai fi tristuț(ă), că nu-i musai să-ți placă ce am scris.
Dar dacă totuși ți-a plăcut, un va ajuta mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni faini, ca tine.

Sunt sincer, tranșant și direct. Nu scriu pentru femei vulnerabile și nici despre bărbați adevărați! Scriu ceea ce gândesc (atunci când/dacă gândesc) și nu trebuie să-ți placă.

Mă găsești pe facebook sau pe Google dacă vrei să vezi ce mai fac, iar dacă nu îți poți stăpâni frustările și vrei să înjuri, o poți face la aceeași adresă.


SPAȚIU PUBLICITAR

Mai multe articole din această categorie ~
SPAȚIU PUBLICITAR
airbnb

epiesa.ro
SPAȚIU PUBLICITAR


click pe link dacă vrei să vezi oferta ALTEX

Articole recomandate ~