SPAȚIU PUBLICITAR

Articol postat de un arogant, în data de 25/01/2017

Dacă nu sunt de acord cu tine, nu înseamnă că te desconsiderSPAȚIU PUBLICITAR

Este fain să ai dreptate. O senzație plăcută, dar care nu durează prea mult, pentru că este o victorie superficială, zic eu.


Atunci când cineva nu este de acord cu tine, nu înseamnă că te desconsideră. Nu înseamnă că tu ești mai prost iar cealaltă persoană mai deșteaptă. Nu înseamnă nici că ea are dreptate și tu nu. Nu însemnă nici că tu ai dreptate iar ea nu.

Înseamnă doar că aveți "realități" diferite, iar ele stau la baza convingerilor voastre.

Deci, pentru ce atât efort în a-ți impune punctul de vedere? Și cu atât mai mult, de unde atâta supărare atunci când nu ți s-a dat dreptate?

Spune-mi sincer, de câte ori ai alergat acasă, ți-ai luat iubita/iubitul în brațe spunându-i: "Iubire, astăzi am avut dreptate de 7 ori, de alte 2 ori m-am înșelat (ușor sub semnul întrebării) și încă de 2 ori a rămas neclar (fiind ușor convins că totuși tu ai avut dreptate)!" iar apoi ați făcut dragoste o bună bucată de noapte... și ați trăit fericiți până la adânci bătrâneți?!

Eu personal, nu am văzut statui ridicate în cinstea celui/celei ce nu a greșit sau nu s-a înșelat vreodată. Statuia celui/celei ce a avut întotdeauna dreptate. Tu ai văzut?

Sincer să fiu, nici cărți despre ei nu am găsit. Să nu fi căutat eu bine? Tot ce este posibil.

De ce este atât de important pentru tine să ai dreptate? Te-ai întrebat vreodată asta?

Dar oare chiar este important?

Eu, atunci când mi-am pus această întrebare pentru prima dată, am realizat că... nu este important să am dreptate. Chiar deloc! Era ceva ce făceam în mod automat, instinctual. Și asta mai mult convins fiind de faptul că am dreptate, nu din nevoia de apreciere sau validare a disputei.

Mi-am dat seama că aceste convingeri nu sunt influențate de numărul de persoane care îmi dau dreptate sau nu.

Deci, dacă nu sunt influențabile și nu simt nevoia de avea dreptate (pentru că asta nu îmi aduce niciun plus de valoare și nici vreun beneficiu), de ce mi-aș pierde timpul încercând să demonstrez că am dreptate, când aș putea face altceva mult mai constructiv cu în tot acest timp?!

În momentul în care consider că discuția nu este constructivă și/sau nu duce nicăieri, spun OK și mă opresc.

 

Ceea ce mă debusolează puțin, este că destul de multe persoane cu care ajungi să interacționezi, se simt ofensate de faptul că nu le dai dreptate. Și ce faci atunci? Că nu poți nici să le spui că nu-i ok să se supere, pentru că asta, cred i-ar supăra mai tare. Așa că m-am gândit să scriu acest articol.

Deci, dacă ești una dintre persoanele căreia îi place să aibă dreptate și mai ales, care se supără atunci când nu i se dă dreptate, te rog, dacă tot ai reușit să citești până la sfârșit articolul, încearcă să nu fii atât de sensibilă. :P

 

Tu cum reacționezi atunci când cineva nu îți dă dreptate? Sau cum gestionezi situațiile de acest gen? Te invit să-mi scrii, folosind formularul de mai jos.loading...

Hai, nu mai fi tristuț(ă), că nu-i musai să-ți placă ce am scris.
Dar dacă totuși ți-a plăcut, un va ajuta mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni faini, ca tine.

Sunt sincer, tranșant și direct. Nu scriu pentru femei vulnerabile și nici despre bărbați adevărați! Scriu ceea ce gândesc (atunci când/dacă gândesc) și nu trebuie să-ți placă.

Mă găsești pe facebook sau pe Google dacă vrei să vezi ce mai fac, iar dacă nu îți poți stăpâni frustările și vrei să înjuri, o poți face la aceeași adresă.


SPAȚIU PUBLICITAR

Mai multe articole din această categorie ~
SPAȚIU PUBLICITAR
airbnb

epiesa.ro
SPAȚIU PUBLICITAR


click pe link dacă vrei să vezi oferta ALTEX

Articole recomandate ~