SPAȚIU PUBLICITAR

Articol postat de un arogant, în data de 03/05/2018

DETOX - 8 moduri în care îți poți curăța organismulSPAȚIU PUBLICITAR

Află cum îți poți curăța organismul în mod natural și extrem de simplu. Fără medicamente sau suplimente, fără aparate speciale și fără rețete miraculoase. Tot ce ai nevoie pentru această cură este... voința.

1. Consumă vin roșu

Da, știu că pare ciudat să folosești alcool-ul pentru a elimina toxinele din organism, dar chiar există studii care au demonstrat că un pahar de vin roșu consumat ocazional imbunătățește nivelul de colesterol. Există studii care au demonstrat eficiența acestuia în combaterea infecțiilor tractului urinar.

2. Consumă suficientă apă

Iar prin "suficient" mă refer la cât îți cere organismul. Dacă ai impresia că nu îți cere, totuși hidratează-l regulat pentru că nici floarea ta (dacă ai) de la fereastră nu-ți cere apă dar dacă uiți să o uzi... ghici!? Moare. Apa este o sursă naturală de a elimina toxine din corp. Dacă vrei să ajuti organismul, poți încerca să pui 2 linguri de oțet de mere la 1 litru de apă, pe care este recomandat să îl consumi dimineața. Eu, personal nu fac asta, însă în fiecare dimineață, după ce îmi perii responsabil dinții, beau un pahar de apa cu lămâie și lime stoarse.

3. Evită zahărul rafinat

Cred că știi deja asta, însă sunt aproape convins că nu ți-ai făcut un obiectiv din asta. Ei bine, eu te sfătuiesc să faci asta, măcar pentru o perioadă. Zahărul rafinat și îndulcitorii artificiali pot bloca metabolismul natural ceea ce duce la acumularea de prea multă glucoză în sânge. Dacă simți nevoie să îți îndulcești ziua, poți folosi zahăr brun (organic), sirop de arțar sau de agave, etc.

4. Consumă alimente crescute organic

Da, știu că nu ai de unde să le cumperi dar îți pot da două variante. Fie cauți niște bătrâni prin piețele de la periferia orașului (asta dacă locuiești în frumoasa noastră Capitală) pe care să-i "adopți", fie atunci când/dacă, călătorești mașina poți opri în diferite localități pentru a-ți face prieteni noi și pentru a căuta furnizori de alimente organice. Știu că nu vei găsi toate produsele pe care le consumi, știu că te implică și pe tine mai mult decât drumul până la market, dar ce să-ți zic acum? Să îți cumperi o bucată de grădină și să te apuci de cultivat?  De ce să consumi alimente organice? Pentru că acestea nu conțin (sau conțin o cantitate redusă) pestidice sau antibiotice si compartiv cu celelalte, acestea chiar conțin substanțe nutritive.

5. Curăță aerul în care trăiești

Fie că este vorba de locul de muncă sau de propria casa, menține spațiile curate și aerisite. Iar dacă poți să aduci și câteva plante în ghiveci (de care să ai și grijă, desigur)... acestea nu doar că îți vor înfrumuseța spațiul, schimba dispoziția (și impresia despre tine) dar te vor ajuta și să menții un aer curat... și cum probabil că ai învățat la școală... asta se traduce în sănătate și pentru tine.

6. Înlocuiește cafeaua de dimineață cu ceai

Asta mi se pare partea cea mai grea, dar nu este imposibilă. Eu sunt fascinat de gustul "negru" al cafelei, însă sunt în procesul de a reduce numărul de cafele consumat zilnic. De asemenea, cafeaua de dimineață... acum o savurez în jurul prânzului.

7, Încearcă să ții post negru

În termeni hipsterești sau academici... FASTING. Pentru că marea majoritate a alimentelor pe care le consumăm sunt procesate și pentru că facem asta regulat fără pauze, postul negru ținut 1 sau 2 zile va ajuta corpul tău să elimine substanțele nocive și.. îl va pregăti pentru o dietă mai sănătoasă prin scăderea apetitului. Nu știu dacă postul negru exclude și consumul de apă, cert este că fasting-ul înseamnă că nu vei consuma nici alimente nici lichide.

Atenție! Nu încerca fastingul dacă nu ai o stare de sănătate bună (probabil că ar fi recomandat ca mai întâi să consulți medicul tău de familie) și nu uita să te hidratezi.. măcar la exterior.

8. Fă sport sau... mergi la saună

Prin transpirație, dar mai ales prin expirație, corpul tău elimină o cantitate considerabil[ de substanțe nocive. Citește acest articol dacă vrei să știi ce se întâmplă cu grăsimea ta atunci când slăbești (click aici). 

 

Tu ce alte metode mai folosești pentru a-ți curăța / detoxifia organismul ? Te invit să-mi scrii, folosind formularul de contact de mai jos.


brightside.me

loading...

Hai, nu mai fi tristuț(ă), că nu-i musai să-ți placă ce am scris.
Dar dacă totuși ți-a plăcut, un va ajuta mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni faini, ca tine.

Sunt sincer, tranșant și direct. Nu scriu pentru femei vulnerabile și nici despre bărbați adevărați! Scriu ceea ce gândesc (atunci când/dacă gândesc) și nu trebuie să-ți placă.

Mă găsești pe facebook sau pe Google dacă vrei să vezi ce mai fac, iar dacă nu îți poți stăpâni frustările și vrei să înjuri, o poți face la aceeași adresă.


SPAȚIU PUBLICITAR

Mai multe articole din această categorie ~