SPAȚIU PUBLICITAR

Articol postat de un arogant, în data de 01/07/2017

După 10 ani de voluntariat...SPAȚIU PUBLICITAR

Am zis 10 ani, pentru a nu-ți crea mustrări de conștiință, sau mai rău, să te pui acum pe bocit, înainte de a termina de citit articolul. În fapt, au fost mai mult de 10 ani, dar rămâne secretul nostru.

 

După 10 ani de voluntariat pot spune că mă simt... obosit.

Obosit de indiferența oamenilor, de ipocrizie, de ignoranță și prostie, dar cel mai mult... de răutate.

Am cunoscut oameni frumoși, oameni minunați, îngeri, dar și draci, împreună cu alte tipologii de oameni și caractere mizere. Amintindu-mi acum de câteva experințe, aș fi tentat să spun că balanța înclină (destul de mult) în defavoarea oamenilor frumoși, dar încerc să evit a face această afirmație.

Sunt convins că îți poți răspunde singur la această întrebare, dacă privești puțin în jurul tău...

 

După 10 ani de voluntariat pot spune că nu am schimbat lumea.

Aș spune mai degrabă că am schimbat momente, stări, poate și vise, zile și nopți. Undeva în interiorul meu aș vrea să cred că am schimbat și vieți, dar nu aș putea afirma asta.

Există prea mult rău și prea multă mizerie pentru a putea schimba lumea. Tot ce putem face, este să schimbăm lumea în care trăim. Cum? Prin educare, atât a noastră cât și a persoanelor apropiate, prin empatie și nu în ultimul rând, prin deschiderea ochilor și a sufletului... devenind mai puțin ignoranți.

Nu trebuie să îți dedici viața unei cauze. Este suficient să îți dorești să fii mai bun și să acorzi mai multă atenție oamenilor din jurul tău.

Sigur, nu lumea, dar o parte din ea, da!

Putem dărui un zâmbet sau o îmbrățișare, putem face cuiva ziua mai bună printr-un simplu gest, iar în aceeași măsură, putem oferi o mână de ajutor fără prea mult efort din partea noastră.

Nimeni nu poate face totul, dar toți (fiecare dintre noi) putem face câte ceva.

 

După 10 ani de voluntariat pot spune că nu toate lucrurile sunt ceea ce par a fi.

Am întâlnit oranizații și am văzut lucruri care, în ciuda mizeriei pe care o crează, în mine au reușit să își pună amprenta într-un mod pozitiv, pentru că mi-au deschis ochii, foarte mult.

Există multe organizații care atrag fonduri pe care le folosesc doar în interes personal. De asemenea, există organizații care apelează la empatia oamenilor folosindu-se de imagini șocante pentru a sensibiliza și pentru a strânge donații... bani care nu ajung niciodată să fie folosiți în interesul cauzei, ci în interes personal. Dar cel mai trist mi se pare că există aceste organizații care ascund sau denaturează adevărul, în interesul unor sponsori (în principal corporații) care se bucură de anumite avantaje de pe urma acestor acțiuni

.

După 10 ani de voluntariat pot spune că am adunat unele dintre cele mai interesante experiențe.

Chiar dacă nu au fost toate experiențe plăcute, au fost experiențe interesante ce vin cu o încărcătură emoțională și o poveste fantastică.

Îmi este greu să îmi amintesc toate aceste experiențe, și cum nu sunt fan #selfie ori #statdegeaba, multe momente nu au fost imortalizate în fotografii, ci au rămas întipărite în mintea și în sufletele noastre.

Mă gândeam să inserz în articol câteva fotografii, insă m-am răzgândit rapid, pentru că am decis să las imaginația ta să lucreze. Sau poate așa (măcar) reușesc să îți stârnesc (măcar) curiozitatea.

 

După 10 ani de voluntariat pot spune că intenția contează, dar ceea ce faci contează cel mai mult.

Intenții bune avem cu toții. Asta cel puțin la nivel teoretic. Însă puțini sunt cei care reușesc să și pună în aplicare aceste intenții.

Este foarte ușor să găsești scuze pentru a nu face ceva, scuze care devin chiar foarte plauzibile... pentru o persoană ca tine. Nu este ușor să ieși din zona ta de confort, de asta apreciez foarte mult oamenii care o fac.

Un timp, eram deranjat de motivația care stătea în spatele acestor bune intenții, însă cu timpul am învățat că în final, tot ceea ce contează este rezultatul.

 

După 10 ani de voluntariat... simt că mai am multe de făcut și de oferit.

Motiv pentru care, urmează o perioadă de 3 luni în care voi merge în Bulgaria pentru a face voluntariat la un ONG care se ocupă de niște copii cu IQ mai scăzut.

 

 

Recomandarea mea? Învață să fii mai bun(ă). Oferă timpul tău unei cauze! Este cel mai frumos dar pe care îl poți oferi.

Nu este greu. Fii bun acum, nu mai târziu sau mâine! Începe de acolo de unde ești! Folosește ce ai la îndemână! Fă ceea ce poți!

 

 

Tu ce faci vara asta? Ce vrei sau mult bine? Te invit să-mi scrii folosind formularul de contact de mai jos.


loading...

Hai, nu mai fi tristuț(ă), că nu-i musai să-ți placă ce am scris.
Dar dacă totuși ți-a plăcut, un va ajuta mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni faini, ca tine.

Sunt sincer, tranșant și direct. Nu scriu pentru femei vulnerabile și nici despre bărbați adevărați! Scriu ceea ce gândesc (atunci când/dacă gândesc) și nu trebuie să-ți placă.

Mă găsești pe facebook sau pe Google dacă vrei să vezi ce mai fac, iar dacă nu îți poți stăpâni frustările și vrei să înjuri, o poți face la aceeași adresă.


SPAȚIU PUBLICITAR

Mai multe articole din această categorie ~
SPAȚIU PUBLICITAR
epiesa.ro
erotic24.ro
SPAȚIU PUBLICITARArticole recomandate ~