SPAȚIU PUBLICITAR

Articol postat de un arogant, în data de 03/02/2019

Este ultima oară..SPAȚIU PUBLICITAR

Nu știu tu când ai spus ultima oară asta, însă eu o spun destul de des. De multe ori în gând, alteori o spun cu voce tare.. nu ca un ultimatum adresat cuiva, ci ca o promisiune.

..este ultima oară când țip sau vorbesc urât
..este ultima oară când mă mai enervez
..este ultima oară când mai fumez
..este ultima oară când mai mănânc prostii
..sau la ora asta
..este ultima oară când..
...
...

Alteori, o formulezi cu: de mâine..
am să am mai multă grijă de mine..
mă apuc de sport..
voi petrece mai mult timp cu familia..
nu voi mai consuma alcool..
voi fi alt om.

Indiferent cum alegi să privești problema, ceea ce au în comun aceste 2 variante este "obiceiul". Inclusiv faptul că folosești această afirmația des, poate fi considerat un obicei.. și ar putea fi unul negativ dacă obișnuiești să spui de mâine, dar niciodată să produci schimbarea.

Este normal să ne dorim schimbarea anumitor lucruri din viața noastră, însă trebuie să înțelegem că doar prin repetiția acestei fraze nu ne vom schimba. Da, ai nevoie de o stare de spirit pozitivă, dar asta nu va produce schimbarea.

Pentru a schimba ceva, ce este deja un obicei în viața noastră, avem nevoie de un plan. Da, da, un plan. Realist, ușor de urmărit și măsurat, și rapid de implementat. Planul include repetiția noului obicei, iar repetiția implică disciplină.

Matematic formula arată cam așa: OBICEI VECHI -> PLAN + DISCIPLINĂ + REPETIȚIE + TIMP -> OBICEI NOU.

Probabil știai deja lucrurile acestea, doar că le uitai instant atunci când făceai o astfel de promisiune. Perfect normal! Probabil știai.. sau ai auzit, că ai nevoie de 21 de zile pentru a-ți forma un obicei nou. Corect?

Greșit!

"Dar stai, Ciprian, dar cum este posibil? Atâția speakeri, schimbători de viață, făcători de minuni au afirmat asta! Cum este posibil să vii tu, tocmai de la Botoșani și să-i contrazici?!" cineva din public strigă în gând.

Ei bine, nu este descoperirea mea, eu doar sunt mesagerul.

Acest 21, 30 sau orice derivat apropiat al acestor cifre a fost însușit cu ușurință de speakerii motivaționali (și publicul lor de fantastici) pentru că este o perioadă de timp suficient de scurtă pentru a te motiva și suficient de lungă pentru a părea posibilă. Cine nu ar vrea să-și schimbe viața în doar 3 săptămâni?

Toată această "nebunie" a pornit de la un medic chirurg estetician Maxwell Maltz, care prin 1950 a observat un tipar la pacienții săi. Spre exemplu, în cazul operațiilor la nas, pacienții aveau nevoie cam de 21 de zile pentru a se obișnui cu noua lor înfățișare. Similar, în cazul pacienților cărora li se amputa un membru, Maxwell Maltz a observat că pacienții simțeau membrul amputat pentru încă cca. 21 de zile până să se obișnuiască cu situația dată.

Dezvoltându-se rapid un fel de 'telefonul fără fir', Maxwell Maltz a precizat că este vorba despre un minim necesar pentru a te adapta noilor schimbări.

Mai mult decât atât un studiu realizat de Phillippa Lally și publicat în European Journal of Social Psychology a concluzionat că MEDIA de timp în care un comportament devine automat (obicei) este de 66 de zile. Iar asta depinde foarte mult de obiceiul pe care încerci să îl schimbi. Rezultatele studiului erau cuprinse între 18 și 254 de zile, pentru a-ți însuși un nou obicei.

Obiceiul este un proces, nu un eveniment. Cu cât înțelegi mai rapid asta, cu atât îți va fi mai ușor să îmbrățișezi 'munca' și să te dedici cauzei.

În concluzie, dacă vrei să schimbi ceva în viața ta ai nevoie de:
1. un moment în care realizezi, sincer, că vrei să faci asta. Make sens?!
2. un plan clar și realist prin care vrei să îți însușești noul obicei
3. disciplină pentru a repeta/aplica planul de fiecare dată
4. timp pentru a face loc noului obicei în viața ta
5. motivație? dacă nu găsești motivația, amintește-ți de ce ți-ai propus să faci asta și gândește-te cât de departe ai ajuns

 

Tu ce ai promis ultima oară și cum a decurs? Te invit să-mi scrii folosind formularul de mai jos.loading...

Hai, nu mai fi tristuț(ă), că nu-i musai să-ți placă ce am scris.
Dar dacă totuși ți-a plăcut, un va ajuta mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni faini, ca tine.

Sunt sincer, tranșant și direct. Nu scriu pentru femei vulnerabile și nici despre bărbați adevărați! Scriu ceea ce gândesc (atunci când/dacă gândesc) și nu trebuie să-ți placă.

Mă găsești pe facebook sau pe Google dacă vrei să vezi ce mai fac, iar dacă nu îți poți stăpâni frustările și vrei să înjuri, o poți face la aceeași adresă.


SPAȚIU PUBLICITAR

Mai multe articole din această categorie ~
SPAȚIU PUBLICITAR
airbnb

epiesa.ro
SPAȚIU PUBLICITAR


click pe link dacă vrei să vezi oferta ALTEX

Articole recomandate ~