SPAȚIU PUBLICITAR

Articol postat de un arogant, în data de 07/03/2017

Gândește-te de două ori înainte, atunci când vrei să spargi contul fostei/fostului. Ești pasibil de închisoare.SPAȚIU PUBLICITAR

Probabil greu de crezut, dar există oameni care își "supraveghează" (foștii) parteneri accesându-le adresele de email sau conturile de pe rețelele sociale. Unii, nu se mulțumesc doar cu atât și aleg fie să le restricționeze accesul, schimbând parola de autentificare, fie ajung să trimită mesaje denigratoare sau calomnioase, în numele acestora.

 

Pe lângă faptul că nu este normal... sau frumos... sau corect... află, că nu este nici legal. Există deja sentințe date, pe teritoriul României, care privesc acest gen de comportament.

Mi se pare normal să tratăm cu maximă seriozitate inimitatea și alegerile fiecăruia, iar atunci când este nevoie, să acționăm în consecință pentru a combate comportamentul abuziv al celor ce încearcă să ne încalce aceste drepturi.

Una dintre sentințele date cu privire la acest subiect este 15/17.03.2016


Iată cum stau lucrurile, conform legislației în vigoare:

Art. 360 Noul Cod Penal Accesul ilegal la un sistem informatic Infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice

CAPITOLUL VI
Infractiuni contra sigurantei si integritatii sistemelor si datelor informatice

Art. 360
Accesul ilegal la un sistem informatic:
(1) Accesul, fara drept, la un sistem informatic se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Fapta prevazuta în alin. (1), savârsita în scopul obtinerii de date informatice, se pedepseste cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.
(3) Daca fapta prevazuta în alin. (1) a fost savârsita cu privire la un sistem informatic la care, prin intermediul unor proceduri, dispozitive sau programe specializate, accesul este restrictionat sau interzis pentru anumite categorii de utilizatori, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Art. 362 Noul Cod Penal Alterarea integritatii datelor informatice Infractiuni contra sigurantei si integritatii sistemelor si datelor informatice

CAPITOLUL VI
Infractiuni contra sigurantei si integritatii sistemelor si datelor informatice

Art. 362
Alterarea integritatii datelor informatice

Fapta de a modifica, sterge sau deteriora date informatice ori de a restrictiona accesul la aceste date, fara drept, se pedepseste cu închisoarea de la unu la 5 ani.

 

 

Tu ai avut 'norocul' de a avea un astfel de (ex) partener? Cum ai rezolvat situația? Te invit să-mi scrii, folosind formularul de contact de mai jos.


loading...

Hai, nu mai fi tristuț(ă), că nu-i musai să-ți placă ce am scris.
Dar dacă totuși ți-a plăcut, un va ajuta mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni faini, ca tine.

Sunt sincer, tranșant și direct. Nu scriu pentru femei vulnerabile și nici despre bărbați adevărați! Scriu ceea ce gândesc (atunci când/dacă gândesc) și nu trebuie să-ți placă.

Mă găsești pe facebook sau pe Google dacă vrei să vezi ce mai fac, iar dacă nu îți poți stăpâni frustările și vrei să înjuri, o poți face la aceeași adresă.


SPAȚIU PUBLICITAR

Mai multe articole din această categorie ~
SPAȚIU PUBLICITAR
epiesa.ro
erotic24.ro
SPAȚIU PUBLICITARArticole recomandate ~