SPAȚIU PUBLICITAR

Articol postat de un arogant, în data de 02/02/2019

Mai bine să fii într-o relație nepotrivită decât să fii singur/ăSPAȚIU PUBLICITAR

Ok. Hold your horses! Știu că această afirmație contrazice 2 prințipii fundamentale pe care le tot auzi în jurul tău, dar dă-ți timp și citește articolul până la capăt. Și nu, nu este click bait, ci doar umila mea părere, proprie și de excepție.. de ne-psiholog și ne-expert în relații.. ori laif couci. Hai, că ai prins ideea!

So, înainte de a-ți însuși această afirmație, trebuie să o înțelegi.

În primul rând, trebuie să lămurim de la început că prin "relația nepotrivită" nu mă refer la primul/prima care îți bate la ușă (asta dacă totuși bate cineva la tine la ușă) sau primul/prima care îți scrie sau îți acordă atenție pe rețelele de socializare. Nu mă refer nici la acele "relații toxice" despre care vorbesc toți pseudospecialiștii, clișeu pe care sunt convins că ți l-ai însușit și tu cu brio(șe).

Acum, probabil că te-am băgat în ceață. La ce relație mă refer oare, dacă nu la primul/prima care te bagă în seamă, nu relațiile toxice și nu "cea potrivită". Corect? Chiar, ce fel de relații crezi că mai există?

Putem ajunge la un compromis și să le numim generic, relații nepotrivite? Bun!

Mai departe, aș vrea să învățăm să facem diferența între "aș vrea" și "mi-ar plăcea", între "a ști" și "a avea habar".

Dacă te pun acum să rostești alfabetul, sunt destul de sigur că până pe la M sau P îl vei spune corect. (sper!) Deci, am putea spune, cu indulgență că, știi alfabetul. Corect? Cu indulgență am spus!

Dacă te pun să rostești strofe din Luceafărul, Scrisoarea a IIIa sau imnul național.. s-ar putea să întâmpini câteva dificultăți în a ți le "aminti". Deci, nu putem spune că le ȘTII, ci că ai ceva habar de ele. Măcar de titlu. (sper!)

'Mi-ar plăcea' este ceva ce nu m-ar deranja să am/fac, iar 'aș vrea' este ceva ce îmi doresc. Ceea ce vrei trebuie să fie un fel de mini-obiectiv, și ceea ce ți-ar plăcea ar fi un fel de bonus. Iar ca obiectivul să fie smart, trebuie să fie realist, să îi stabilești un termen limită și.. să ai o strategie cum îl vei obține.

Vei ști ceva, atunci când prin repetiție vei asimila și folosi informația, iar habar vei avea despre orice auzi, înțelegi sau crezi că înțelegi din jurul tău.

 

Ok. Mai departe..

Întrebându-te dacă știi ce vrei de la viața ta, cel mai probabil vei spune că da.

Dacă te întreb dacă știi ce vrei de la o relație... vei spune că da.

Dacă te întreb.. știi cum arată persoana potrivită... vei spune că da.

Dacă te întreb.. știi cum arată relația potrivită... vei spune că da.

Dar dacă te pun să povestești sau să enumeri.. vei începe să o dai în bâlbâieli. De ce? Pentru că NU ȘTII, ci doar ai habar.

Da, bine, știu că mă vei contrazice și cu asta, dar nu-i bai.. pentru că este perfect normal.

 

Mai departe..

Cei mai sinceri dintre voi, veți recunoaște că vă doriți o relație.. în cazul în care v-aș întreba, însă cei mai mulți dintre voi.. nu ar recunoaște, și s-ar ascunde în spatele altui clișeu înțeles și însușit prost. "Noi ne bucurăm de singurătate!" Dacă tot te bucuri de singurătate, și dacă tot pretinzi că îți pasă de tine, îți recomand să pui mână să citești despre asta.. cărți, nu citate motivaționale de pe rețelele de socializare! Doar zic!

În societatea noastră, a recunoaște că îți vrei o relație este un fel de stigmat. Și poate că pe bună dreptate, pentru că asta ar putea spune despre tine că îți dorești dar nu ești capabil să o obții. Opaaaa!

Iar acum credincioasele și credincioșii vor sări spunând "OMG, Ciprian, dar noi așteptăm persoana potrivită!" ...care de fapt este un fel de Chupacabra în variantă pozitivă.. un fel de Moș Crăciun pentru adulții.. cuminți?!.

Și dacă tot îți plac citate motivaționale.. sigur o știi p'asta, așa că am să te întreb.. tu, prietene.. ești persoana potrivită?

Friedrich Nietzsche avea o vorbă "Toţi vor să trăiască mult, dar nimeni nu vrea să îmbătrânească." Și mai era o vorbă care spunea că Toată lumea își dorește să ajungă în rai, dar nimeni nu vrea să moară.


Iar concluzia mea ar fi cum că, majoritatea oamenilor își doresc (cei care totuși recunosc) o relație perfectă despre care au habar (mai mult sau mai puțin) cam cum ar trebui să fie.. cu persoana perfectă despre care au habar (mai mult sau mai puțin) cam cum ar trebui să fie.. dar fără a face ceva pentru a ajunge în ea (că premeditat înseamnă a avea un plan).. și destul de probabil fără a face ceva pentru a o păstra(că asta înseamnă evoluție personală, iar evoluția personală înseamnă și mai multă muncă).

Și de ce zic că este mai bine să fii în "relația nepotrivită" decât singur? Pentru că folosim cuvinte pe care nu le înțelegem, ca definiții generale. Și pentru că, de multe ori suntem distrași să credem că ceea ce căutăm este ceea ce ne dorim, când, de cele mai multe, de fapt, nici nu știm ce căutăm. Și pentru că:

  1. În primul și în primul și absolut primul rând.. este bine de aflat că oamenii și relațiile nu sunt perfect. (Dar sunt convins că ai mai auzit deja asta, pe facebook)
  2. Oricum nu știi ce vrei de la viață, cum ar fi persoana sau relația potrivită ție.. ceea ce este.. oarecum normal.
  3. Asta știu că te va da pe spate, dar sociabilitatea este o caracteristică care se obține și se menține prin..?!?! exercițiu! exact!
  4. Persoana potrivită, din perspectiva mea nu este cineva care îndeplinește anumite criterii (asta ar însemna că este persoana perfectă.. deci, vezi punctul 1) ci este acea persoană care merge în aceeași direcție cu tine, este sinceră și nu îți creează disconfort psihic ori emoțional.
  5. De multe ori suntem prea distrași să căutam ceva ce bănuim că ne-ar plăcea, loc să vedem și să simțim ceea ce avem de fapt nevoie.


Mai am un articol, dar te las să-l digeri pe acesta.. și revin. Promit!

Iar dacă ai îți găsești curajul de a recunoaște că meriți pe cineva special în viața ta, și nu știi unde sau cum să faci pentru a întâlni oameni faini.. te invit să arunci o privire aici (click)!

 

Dacă vrei să mă contrazici, te invit să-mi scrii folosind formularul de mai jos.loading...

Hai, nu mai fi tristuț(ă), că nu-i musai să-ți placă ce am scris.
Dar dacă totuși ți-a plăcut, un va ajuta mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni faini, ca tine.

Sunt sincer, tranșant și direct. Nu scriu pentru femei vulnerabile și nici despre bărbați adevărați! Scriu ceea ce gândesc (atunci când/dacă gândesc) și nu trebuie să-ți placă.

Mă găsești pe facebook sau pe Google dacă vrei să vezi ce mai fac, iar dacă nu îți poți stăpâni frustările și vrei să înjuri, o poți face la aceeași adresă.


SPAȚIU PUBLICITAR

Mai multe articole din această categorie ~
SPAȚIU PUBLICITAR
airbnb

epiesa.ro
SPAȚIU PUBLICITAR


click pe link dacă vrei să vezi oferta ALTEX

Articole recomandate ~