SPAȚIU PUBLICITAR

Articol postat de un arogant, în data de 30/01/2017

Nu ai voie să regreți alegerile greșite pe care le-ai făcutSPAȚIU PUBLICITAR

Cu toții cred că avem un istoric al unor alegeri care au avut un final nu tocmai minunat, sau un final care nu a corespuns cu cel pe care ne așteptam noi să-l aibă.
Iar unele alegeri reușesc să ne "urmărescă", la propriu, o lungă perioadă de timp. Dar te-ai întrebat vreodată de ce?

 

Eu cred că se întâmplă asta, cel mai probabil, pentru că regreți. Ai transformat acea experiență (mai puțin plăcută) într-un gând învăluit de tristețe și regret. Iar asta devine greu de uitat pentru că atunci când te întâlnești cu ceva ce are (un minim de) legătură cu acea experiență, îți amintești instantaneu de experiența anterioară, de cât de multă suferință ți-a provocat, și te cuprinde din nou acea stare de tristețe.

Și totuși, de ce ajungem să regretăm anumite lucruri?

Cred că oamenii regretă lucruri care se întâmplă/nu se întâmplă așa cum s-au așteptat ei. Dar în tristețea lor, uită un lucru. Uită că de cele mai multe ori, lucrurile care au dus la acel final au fost propriile lor alegeri, făcute cu bună știință (sau nu).

Iar eu am citit pe undeva, poate știi și tu despre ce vorbesc, că viața nu este o înșiruire de așteptări, ci de alegeri. Deci în final, ajungem să regretăm ceva ce AM ALES, dar care nu s-a petrecut așa cum ne-am imaginat / dorit noi.

Poți să te invinuiești că ai o imaginație bogată? Sau că îți place să visezi? Sau că ai așteptări?

Poți! Dar nu este indicat.Deci de ce ai regreta ceva ce ai făcut sau nu ai făcut, atâta timp cât ai supraviețuit acelei experiențe și ai putea învăța ea? De ce să trăiești în trecut când poți crea un viitor mai bun în baza acelei experințe?

Iar atunci când nu regreți o experință, ce se întâmplă? De cele mai multe ori, cred că uiți.

Ajungem să regretăm "evenimentele" față de care simțim o legătură emoțională mai puternică. Cu alte cuvinte, aspecte din viață care sunt (cu adevărat) importante pentru noi.

Tu îți mai amintești toate interviurile proaste pe care le-ai avut? Sau de toți ospătarii nepoliticoși pe care i-ai întâlnit? Dă-mi voie să cred că nu. Adică, este posibil să-ți amintești de acele experiențe, că doar nu a venit Will Smith la tine cu un neuralyzer ca să-ți șteargă memoria, dar cu siguranță nu este o amintire care să îți creeze suferință în prezent, nu?

Adică, refuz să cred că plângi după jobul de la fast-food unde nu au vrut să te angajeze pentru că ești supracalificat, sau de ospătăriță pe care ai înjurat-o și (cine știe ce a făcut la bucătărie cu ceea ce ai comandat) Nu?!?

De fapt, cred că de asta ajungem uneori să repetăm anumite greșeli. Pentru că nu ne învățăm lecția, nu ajungem nici să regretăm acea experiență... și uităm.

Iar următoarea întrebare firească (cred) este "Cum îți dai seama că ai învățat ceva din alegerea pe care ai făcut-o și nu s-a pupat cu ceea ce te așteptai tu să obții?" Corect?

Păi... să știi că nu-i musai să repeți povestea pentru a vedea dacă și ce ai învățat. Nu cred că ai putea reproduce întocmai acea experiență pentru că datele problemei ar fi diferite de fiecare dată, deci și povestea ar fi alta. Plus că ar fi ușor o pierdere de timp (cred) să repeți o experiență doar pentru a vedea ce ai învățat. Nu îți bate tu capul cu testele, are viața / Universul / Karma grijă!

Deci, pentru a mine a funcționat.. și încă funcționează o mică discuție cu mine. Câteva întrebări, câteva răspunsuri SINCERE și îmi dau seama dacă am învățat sau nu ceva din toată povestea asta.

Ce simți? Cine este vinovat? Cum s-a greșit? De ce s-a greșit? Cum putea fi evitată situația? Ce este (cu adevărat) important pentru tine?

  • Dacă simți că îți crește ușor pulsul, dacă simți că te cuprinde o ușoară stare de neliniște sau furie... Nu cred că ai învățat ceva.
  • Dacă îl găsești vinovat pe celălalt / ceilalți... Nu cred că ai învățat ceva. Și probabil ai mai lipsit de la alte câteva lecții.
  • Dacă te vezi singurul vinovat și nu reușești să te ierți pentru alegerea făcută... Nu cred că ai învățat ceva. Și sunt aproape convins că ți-a mai scăpat o lecție... destul de importantă, dintr-un alt capitol. Da prietene, lecțiile se leagă. Ca la școală.
  • Dacă nu reușești să înțelegi de ce s-a ajuns acolo și ce ai simțit în acel moment... Nu cred că ai învățat ceva.
  • Dacă nu vezi cum pot fi evitate situațiile asemănătoare pe viitor... Nu cred că ai învățat ceva.
  • Dacă nu știi ce este important pentru tine... poate ar fi momentul să începi să stabilești acum.

În concluzie, AI VOIE SĂ REGREȚI alegerile făcute! Multe persoane o fac... dar totuși, tu de ce ai vrea să faci asta? Cum te ajută să evoluezi? Cum te ajută să fii prezent și să îți construiești un viitor mai bun? Experiențele sunt importante. Din ele te formezi. Știu că îți sună a "teorie" și știu că ai probleme cu punerea ei în practică, dar dacă faci un mic efort sub forma unui exercițiu de memorie, sunt convins că ai și experiențe din care ai învățat. Deci ești dovada vie că se poate. Crede în tine!

 

Care este cel mai mare regret al tău? Te invit să-mi scrii (dacă poți), folosind formularul de contact de mai jos.loading...

Hai, nu mai fi tristuț(ă), că nu-i musai să-ți placă ce am scris.
Dar dacă totuși ți-a plăcut, un va ajuta mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni faini, ca tine.

Sunt sincer, tranșant și direct. Nu scriu pentru femei vulnerabile și nici despre bărbați adevărați! Scriu ceea ce gândesc (atunci când/dacă gândesc) și nu trebuie să-ți placă.

Mă găsești pe facebook sau pe Google dacă vrei să vezi ce mai fac, iar dacă nu îți poți stăpâni frustările și vrei să înjuri, o poți face la aceeași adresă.


SPAȚIU PUBLICITAR

Mai multe articole din această categorie ~