SPAȚIU PUBLICITAR

Articol postat de un arogant, în data de 31/08/2016

NU ești tu de vină pentru comportamentul abuziv al partenerului tăuSPAȚIU PUBLICITAR

Violența în familie este un subiect care pur și simplu mă revoltă instantaneu. Indiferent de forma violenței, nimeni și nimic nu cred ca ar trebui să aibă parte de ea. Indiferent dacă sau cât de mult a greșit.

 

Nu îmi amintesc exact unde am auzit prima dată expresia "bătaia este ruptă din rai", dar cu siguranță nu de la părinții mei.

Floretina Paduraru (pisholog) susține că “Violența are caracter dobândit, o înveți în familie, nu te naști violent. E o maladie gravă, o boală socială, care se contactează la familia de origine și apoi se transmite de la o generație la alta prin imitație.

Eu nu sunt psiholog, însa aș fi tentat să cred că o parte dintre cei care au avut parte de violență în familia lor, vor avea grijă ca familia/copii lor să nu se bucure la rândul lor de aceleași "privilegii". Da, violența are caracter dobândit, dar aș pune-o mai mult în seama lipsei de educație, a unor frustrări foarte personale sau a unor dezechilibre psihice.

 

"Violenţa este arma celor slabi." -  Mahatma Gandhi

 

Și da, cred că violența din familie poate și AR FI BINE SĂ FIE OPRITĂ!
Motiv pentru care, pledez pentru promovarea drepturilor fundamentale ale omului și în special pentru atragerea atenției privind violența domestică.

ASOCIAȚIA NECUVINTE - http://www.necuvinte.ro/ este una dintre asociațiile (active) din România care, prin proiectele sale, susține persoanele victime ale violenței în familie.

0800 500 333 - Helpline non-stop

 

Am cunoscut multe relații ce includ violența domestică. Cunosc bărbați care erau violenți cu partenerele lor în public (acasă nici nu vreau să-mi imaginez ce le aștepta) sau care se mândreau cu isprăvile lor. Cunosc femei care sunt abuzate mai des decât sunt scoase la plimbare în parc. Cunosc (și văd în jurul meu) familii care continuă să-și "educe" copii prin certuri, fel și fel de pedepse fără gram de logică și/sau binecunoscuta "bătaie ruptă din rai".

 

"Violenţa este un teritoriu de exprimare a frustrărilor înghesuite." - Octav Biber

 

Partea tristă a acestei povești este că oricât de des aș interveni, situația nu se va schimba decât atunci când persoana agresată conștientizează gravitatea faptei și decide să ia măsuri în această situație.

Dacă și tu cunoști astfel de situații, nu fi indiferent și actionează! Vorbește cu ei, îndrumă-i sau apelează la organele competente atunci când este cazul.loading...

Hai, nu mai fi tristuț(ă), că nu-i musai să-ți placă ce am scris.
Dar dacă totuși ți-a plăcut, un va ajuta mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni faini, ca tine.

Sunt sincer, tranșant și direct. Nu scriu pentru femei vulnerabile și nici despre bărbați adevărați! Scriu ceea ce gândesc (atunci când/dacă gândesc) și nu trebuie să-ți placă.

Mă găsești pe facebook sau pe Google dacă vrei să vezi ce mai fac, iar dacă nu îți poți stăpâni frustările și vrei să înjuri, o poți face la aceeași adresă.


SPAȚIU PUBLICITAR

Mai multe articole din această categorie ~
SPAȚIU PUBLICITAR
airbnb

epiesa.ro
SPAȚIU PUBLICITAR


click pe link dacă vrei să vezi oferta ALTEX

Articole recomandate ~