SPAȚIU PUBLICITAR

Articol postat de un arogant, în data de 19/12/2016

Spaghete cu fructe de mareSPAȚIU PUBLICITAR

Nu ai nevoie de vreun juriu care să arunce cu mâncarea ta pe pereți pentru a înțelege că ai scăpat prea mult piper sau că ceea ce ai gătit tu nu se potrivește cu gustul cu care a fost obișnuit "musafirul" la mămica lui acasă. Sau, pentru cei care au jurați mai sofisticați, care constată că singurul lucru pe care îl are în comun ceea ce ai preparat tu, cu ceea ce a mâncat el prin nu știu ce colț îndepărtat al lumii, este numele.

Pune suflet în tot ceea ce faci și lasă notele și aplauzele pentru patinajul artistic!

 

Ingrediente pentru 2 porții:

 • 4 linguri de ulei de măsline
 • 4 căței de usturoi (sau, după gust. Eu unul, sunt mare fan, așa că am folosit 6!)
 • O mână de roșii cherry
 • 8 creveți proaspeți
 • 400 gr miidii proaspete
 • 100 gr mix de fructe de mare
 • Un pahar de vin alb (restul sticlei se consumă de către Chef pe parcursul bucătărelii)
 • O legătură de pătrunjel verde
 • Piper
 • Sare dupa gust (dar ține cont că midiile sunt deja sărate)
 • Spaghete nr 8, 250 gr

Midiile se spală bine, li se smulge iarba (în cazul în care au), si se răzuiesc cu un cuțit ascuțit cochiliile. Toate midiile care nu s-au deschis la gătit, se aruncă! Iar pentru a evita daunele, amestecă cu grijă în oală, pentru a nu sparge cochiliile.

Preparare:

Într-un vas (de preferat wok), pune uleiul și cățeii de usturoi tăiați fâșii. După circa 1 minut (usturoiul nu trebuie să se îngălbenească), adaugă roșiile cherry și mai tine vasul pe foc 1 minut.

Fructele de mare se adaugă în funcție de timpul necesar pentru preparare. Întâi pune creveții (sunt gata atunci când culoarea lor devine portocalie), apoi mixul de fructe și la sfârșit scoicile (sunt gata în momentul în care se deschid).

După ce fructele de mare sunt gata, se adaugă vinul (dacă nu cumva ai uitat să păstrezi acel pahar despre care vorbeam în lista de ingrediente), se lasă pe foc să dea în cateva clocote, se ia vasul de pe foc și se adaugă pătrunjelul, piperul și puțină sare.

Pastele se fierb conform intrucțiunilor de pe ambalaj, se scurg și se adaugă peste fructele de mare, cu care se amestecă.

 

Nu aș ști să vă spun exact cât durează în total toată operațiunea. Dar așa, aș putea estima undeva cam.... la 2 sticle de vin. Depinde ce spor aveți, tu și micii tăi ajutori de bucătar. :)

Spor la treabă.. că poftă sunt convins că ai!

 

 

Tu ce ai gătit bun și "sofisticat" în ultima vreme? Te invit să-mi scrii, folosind formularul de contact de mai jos.loading...

Hai, nu mai fi tristuț(ă), că nu-i musai să-ți placă ce am scris.
Dar dacă totuși ți-a plăcut, un va ajuta mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni faini, ca tine.

Sunt sincer, tranșant și direct. Nu scriu pentru femei vulnerabile și nici despre bărbați adevărați! Scriu ceea ce gândesc (atunci când/dacă gândesc) și nu trebuie să-ți placă.

Mă găsești pe facebook sau pe Google dacă vrei să vezi ce mai fac, iar dacă nu îți poți stăpâni frustările și vrei să înjuri, o poți face la aceeași adresă.


SPAȚIU PUBLICITAR

Mai multe articole din această categorie ~