SPAȚIU PUBLICITAR

Articol postat de un arogant, în data de 28/07/2017

Ziua națională a ambulanțeiSPAȚIU PUBLICITAR

28 iulie, ziua care ar trebui să aducă mai multă recunoștință și apreciere față de personalul de pe ambulanță, o sărbătoare care ar trebui sărbătorită mult mai fastuos.

 

Dar, înainte de toate, vreau să faci diferența CLARĂ între serviciul de ambulanță și SMURD. Dacă încă nu știi care sunt diferențele între cele două, poate ar fi mai bine să începi să te documentezi.

Despre serviciul de ambulanță și despre oamenii faini care lucrează pe ambulanță ar fi multe de povestit, dar poate o voi face într-un alt articol. Acum, zic doar să ne bucurăm că există acești oameni minunați și care își dau interesul să asigure un serviciu de calitate populației.

Și dacă nu știai cum a apărut prima ambulanță, poftim de citește:

Prima ambulanţă, o trăsură cu cai, a circulat pe străzile Bucureştiului în 28 iulie 1906, cu un echipaj format din sergenţi de oraş, medicii interni şi sanitari, instruiţi chiar de dr. Nicolae Minovici, cel care întemeiase în acelaşi an Societatea de Salvare. Astăzi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov funcţionează în colaborare cu Pompierii, Poliţia sau Unităţi ale MApN şi înregistează în unele zile chiar şi mai mult de 1.200 de apeluri pentru urgenţe.

Prima Societate de Ambulanţă din Balcani a fost înfiinţată de prof. dr. Nicolae Minovici în anul 1906, pe modelul primei staţii de salvare care funcţiona deja la Viena.

Serviciul de Salvare a fost funcţionat sub deviza "Totdeauna tuturor, gata pentru ajutor"şi a fost condus timp de 35 de ani de prof.dr. Nicolae Minovici care a întreţinut Societatea din veniturile proprii sau cu ajutorul contribuţiei unor oameni generoşi.

A fost cea mai importantă opera socială a profesorului Minovici, cel care se ocupase şi de lichidarea în mod ştiinţific a cerşetoriei şi vagabondajului, înfiinţase primele cămine pentru adăpostirea femeilor-mame necăsătorite, fondase primele azile de noapte şi iniţiase construc'ia de vespasiene subterane şi a primele fântâni publice pe străzi.

Pe lângă Serviciul de ambulanţă dr. Nicolae Minovici a mai oferit bucureştenilor ceva special: primul muzeu de artă populară românească înfiinţat în frumoasă sa Vilă cu clopoţei, donată în 1936 Primăriei oraşului Bucureşti. Ca recunoaştere a meritelor sale dr. Nicole Minovici avea să fie în acelaşi an primar al sectorului III Albastru, fără să fi candidat. Între anii 1931-1936 a donat de altfel întreaga sa avere, Ateneului Român, elevilor săraci şi Comunei Bucureşti.

Deci, LA MULȚI ANI AMBULANȚA!

 

Uite aici și un articol despre SMURD care are creat destul de multe reacțiiloading...

Hai, nu mai fi tristuț(ă), că nu-i musai să-ți placă ce am scris.
Dar dacă totuși ți-a plăcut, un va ajuta mesajul să ajungă la cât mai mulți oameni faini, ca tine.

Sunt sincer, tranșant și direct. Nu scriu pentru femei vulnerabile și nici despre bărbați adevărați! Scriu ceea ce gândesc (atunci când/dacă gândesc) și nu trebuie să-ți placă.

Mă găsești pe facebook sau pe Google dacă vrei să vezi ce mai fac, iar dacă nu îți poți stăpâni frustările și vrei să înjuri, o poți face la aceeași adresă.


SPAȚIU PUBLICITAR

Mai multe articole din această categorie ~